Sami Torkki

En bild.
Sami Torkki, nyförvärv MODO Hockey. Tänkt som

Foppas egen polis.
BelleBlue

MODO chockar oss Alla

MODO Hockey chockar mig och säkerligen några fler där ute genom att värva tre(!) nya spelare.

1. Peter "Foppa" Forsberg
2. Josef Hrabal

och till sist den senaste värvningen som ska vara tänkt som "polis" åt Mr Forsberg

....................................3. Sami Torkki.

Detta kan bli riktigt bra. Torkki har jag mest förhoppningar på. Att han kan åka omkring och smälla på lite och kanske även göra lite poäng. Foppa vet man inte riktigt vart man har honom så jag får vänta och se. Förhoppningsvis slutar det väldigt lyckligt dock. Hrabal har jag aldrig förut hört talas om men jag fick riktigt bra vibbar när jag såg nyheten på MODOs hemsida. Det har jag inte fått något ofta. Om ens någonsin. När jag såg att Sami var klar så sade magen "Det här blir bra". Haha så jag litar väl på min "kvinnliga intuition". Är MODO med i leken igen?
BelleBlue

PETER "FOPPA" FORSBERG

Allas vår #21. Hockeykungen från Örnsköldsvik, har skrivit ett kontrakt med moderklubben MODO i Örnsköldsvik. Örnsköldsvik som i hockeykretsar kallas Foppaland.

Modo + Foppa = SANT!

Elephants. Lovely.

En söt bild gjord av mig.

Om jag får skryta så älskar jag den här bilden. Har gjort den själv. Tycker att den blev söt. :)

Gymnasieval, popularitet och Idrott

Jag tycker att det är hyffsat jobbigt det här med gymnasieval. Föräldrar och alla säger att det är ett mycket viktigt val. Men samtidigt så säger de att "Såklart vet man inte vad man vill göra som vuxen".(Gäller väl majoriteten av landets nior) 
Jag är själv en av dem. Men något jag upptäckt nu är att jag vill jobba med människor. Kanske inte på det sättet som en psykolog, mer inom handel. Information. Jag skulle kunna jobba med sponsorer. PR. Fast sedan så gillar jag det här med att få guida personer från andra länder. Att få prata engelska. För några dagar sedan gjorde jag ett yrkestest på arbetsförmedlingens hemsida efter tips från en gymnasiekatalog. Jag fick mest Marknadsföring, handel o.s.v. Andraplats var Information m.m. Tredjeplatsen innehas av Bild, grafik m.m. 
Egentligen så står det väl mellan två program för min del just nu. HP, Handel och administrations programmet, och MITK, Människan IT Kommunikation. Innan MITK kom in i bilden gällde BF, Barn och Fritidsprogrammet. Men det försvann från min lista i början på denna vecka. Dock så dök MITK upp just då.  Jag är nog en väldigt service-inriktad person. Det är något jag inte upptäckt förut så jag har upptäckt en ny sida hos mig själv. Eller en ny sida, jag har alltid velat alla andras bästa och nog satt mig själv lite i andrahand.

För och nackdelar HP:
+ Mycket APU, borde väl inte vara något att basera på men jag vill komma ut och jobba.
+ Man får starta ett eget företag sista året. i trean, inom UF. Ung Företagsamhet.
+ Då åker man på en mässa med regionsfinal och kan komma vidare till Stockholm riksfinal. Monter och företag prisas.
+ Lagom stora klasser de senaste åren.
- Alla säger att HP är riktigt jobbigt. Lärarna på programmet påpekar detta faktum ganska ofta.
- Lärarna gillade jag inte riktigt vid första träffen.
- Deras kriterier på vilken personlighet man bör ha. Kreativ en av dem, stämmer inte in på mig.
- Andra dagen får tydligen förstaklassarna inventera. Sedan får de också flytta om på en stormarknad med säljande syfte

För och nackdelar MITK:
+ Jag gillade lärarna.
+ Psykologin verkade intressant. att få veta varför man reagerar som man gör o.s.v.
+ Alla är välkommen.
+ Kommunikationen, att få disskutera saker.
- Nästan ingen APU.
- Mycket samhällskunskap. Inte min favorit.
- Stora klasser.
- Man väljer inte profil förrän år 2.
 
Så vad ska jag göra? Programmen ligger på samma skola så där är det inte heller någon skillnad. Jag kan ärligt säga att det som faktiskt är en av sakerna jag oroar mig mest inför gymnasiet är Idrotten. Ja ni läste rätt...det är inte ett sådant roligt ämne tycker jag men jag är ändå inte absolut sämst på det. Men det är det här med en stor klass som oroar mig inför att gå samhäll. Tänk då idrotten! Man känner ingen och det känns som att man ska göra bort sig hela tiden och att alla pratar bakom ryggen på en. I min klass nu är ingen sådär populär som det säkerligen finns i andra klasser. Alla är väl inte riktigt jämna på det planet i min klass heller. Men jag ligger inte i botten utan är... jag skulle nog nästan använda ordet neutral. De drar sig inte för att prata med mig, arbeta i samma grupp o.s.v. Men jag är ingen som de skriker JIPPIE över att få vara med på t.ex. gympan. Jag få komma med ytterligare funderingar en annan gång. När jag är lite närmre gymnasievalet och vet mer. 

                                                                                         
BelleBlue

Design

Designen ska jag slipa till lite...
BelleBlue ser inte så bra ut just nu. Men det hoppas jag kunna ändra på!
 

BelleBlue, det första inlägget.

Yep. Hej. Inte det mest optimistiska och glada läget att skriva nu. Det är nämligen så att jag gillar hockey, speciellt MODO Hockey. Där har ni mitt favorit lag. Sedan är det så att de spelar i elitserien(för er oinsatta; högsta hockeyligan i Sverige). Den ligan består av tolv lag och Modo som vanligtvis är ett slutspelslag. Top 4 lag t.o.m. De ligger nu elva(!). Vi har varit på alla jävla platser i tabellen. 1:a, 2:a, 3:a, 4:a, 5:a, 6:a, 7:a, 8:, 9:a, 10:a, 11:a och 12:a. Plats elva och tolv betyder kvalserien. Där kan man flyttas ner till allsvenskan. Det spelas en liten serie där om två elitserieplatser. Just nu är det kvalserie för Modo. Det är inte godkänt. Absolut inte. Jo anledningen till att jag är lite småsur just nu; Laget spelade idag mot SAIK(Skellefteå AIK) och fölorade med 5-0. Herregud vad ineffektiva man kan vara. Skottstatistik: 35 - 29. Vi (Ja jag tänker vi och säger vi) hade en ny målvakt idag. Hans första match i målet. Mike Morrison. Smeknamn: Mo.
En väldigt otacksam match för en första match måste jag säga. Jag har ingen aning om vad backarna i synnerhet och laget i allmänhet gör egentligen. De bara slarvar och slarvar. Mo fick inte särskilt mycket hjälp kan jag säga.

Energispelare: Thomas Enström.(-89) Ge killen en större roll! Han kämpar och kämpar. Det är något han är ganska unik med i dagens Modo. De andra glider mest omkring på en skridsko, "Nä men detta fixar sig skaru se!". Hm? Ursäkta men jag ser inte detta. Well, Tommy Wargh. Grymt imponerad av karln. (Om man nu kan kalla en kille på snart 23 år för karl?-86) Han har enorm potential om han får hålla sig frisk. Han har haft mycket skador i sin karriär. Han klarar sig lika bra på backen som forward! Det spelar ingen roll. Gillar han som en frisk fläkt framåt men även bakåt. Ja en till spelare då, Mats Zuccarello Aasen. Varit skadad i sisådär 2 månader. Men innan, wow. Han var riktigt grym. Han kämpar och trots sin storlek tacklas och vinner han närkamper. (Född -87) Sedan är det inget minus det där med att han var en målspruta. :)

Dagens WTF?: Mattias Timander. WTF? Vad har hänt? Han har varit, i min mening, elitseriens bästa och absolut stabilaste back. Men idag... han spelar bort sig. Jag vet inte men han kändes inte alls stabil idag. Andra matcher sitter man och känner "Äh de är lugnt, Timmy är där." Idag var det mer "Hjälp! Nej inte Timmy igen." Överdramatiserar jag? Ja mycket möjligt. Men jag skriver nu mina spontana känslor. Det kanske inte var matchen igenom, men i alla fall på slutet.
Jo LAGET Modo. De glider omkring på en skridsko som jag sagt och verkar tro att det ska fixa sig.

2009 har det gått mycket bättre och vi har vunnit 5/7 matcher tror jag? 5/8? Senaste matchen mot Djurgården var det väl ingen som trodde att de skulle vinna så den gills nästan inte. (Modo har vunnit i Sthlm typ 2ggr på 2000-talet) Men nu mot SAIK de visade ingen vilja.

Nya kämpatag mot LHC(Linköpings HC) på lördag 24/1-2009. En invasion av ståplats och förhoppningsvis fullsatt. Skönsång från klacken och Sveriges mest enögda supportrar gaddar ihop sig. Den sjätte utespelaren? ¤)

BelleBlue


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0